No Man's Land

1994, Ben Bolt, 89 minuten

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Ben Bolt. Met o.a. Trevor Eve, Amanda Ooms, Bruce Myers, Peter Stormare en Murray Ewan.

VPRO Cinema

In Dresden, anno 2000, wordt politiecommissaris Alex Fischer (Eve) disciplinair geschorst voor avontuurtje met clandestiene asielzoekster. Tot zijn eigen verbazing krijgt hij prompt daarop een belangrijk onderzoek toegeschoven: de moord op jonge Deense verpleegster. De zaak heeft raakvlakken met internationale drug-, wapen- en mensenhandel, die zich afspeelt in het schemerige niemandsland tussen Oost en West. Regisseur Bolt en scenarist David Pirie bedachten een opwindend verhaal tegen de achtergrond van spanningen in de jaren 1990: escalatie van burgeroorlog in voormalige Sovjet-Unie, masssale volksverhuizingen, extremistische moslemgroepen die Europa in hun invloedssfeer trachten te brengen, de Russische maffia, en een speciale troepenmacht, EUPOL, die orde moet handhaven. Misschien niet helemaal sciencefiction, maar zeer dicht er tegenaan, ongewoon en met tempo geënsceneerd.

credits

Regie:
Ben Bolt
Cast:
Trevor Eve, Amanda Ooms, Bruce Myers, Peter Stormare, Murray Ewan, Shaun Dingwall, John Shrapnel, Penelope Beaumont, Corinne Jaber, Josef Cervenac
Productie:
Peter Goodchild
Muziek:
Daemion Barry
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Thriller, Sciencefiction
Trefwoorden:
Politieke thriller, Sociaal drama, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

No Man's Land (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer