Frankrijk 1997. Misdaad van Rafaël Moleon Gavilanes. Met o.a. Anna Galiena, Eduardo Noriega, Marta Belaustegui, Leire Berrocal en Simmon Andreu.

VPRO Cinema

In Frans Baskenland, in de buurt van Saint-Jean-les-Bains, vindt jongeman Julien (Noriega) in verlaten wagen vlakbij ravijn een lijk, overladen met juwelen. Julien kan aan de verleiding niet weerstaan en neemt de juwelen mee. Via de pers verneemt hij later dat de man in de wagen werd vermoord. Maria (Galiena), de pensionhoudster die Julien onderdak verleent, brengt hem in contact met een heler. Julien en Maria worden minnaars, verzilveren de buit en slaan op de vlucht. Nogal wiedes dat dit niet naar een happy end leidt en dat de opportunistische amateur- dief geconfronteerd wordt met professionele misdadigers. Vooral Galiena als Italiaanse hotelhoudster Maria maakt indruk in knap dramaatje, geschreven door Valérie Bonnier, Carlos Perez- Merinero, Luis Maria en Robert Valey.

credits

Regie:
Rafaël Moleon Gavilanes
Cast:
Anna Galiena, Eduardo Noriega, Marta Belaustegui, Leire Berrocal, Simmon Andreu, Ion Gabella, Mikel Garmendia, Ana Miranda
Scenario:
Valérie Bonnier
Muziek:
Bernardo Bonezzi
Jaar:
1997
Alt. titels:
Coup du sort, Le
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le coup du sort (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken