Les Cordier, juge et flic : Peinture au pistolet

1992, Alain Bonnot, 81 minuten

Frankrijk 1992. Drama van Alain Bonnot. Met o.a. Pierre Mondy, Bruino Madinier, Alicia Alonso, Antonella Lualdi en Redjep Mitrovitsa.

VPRO Cinema

Martine Barbier (Mairesse), eigenaresse van kunstgalerie, ontdekt dat haar tweelingbroer en vennoot Yves (Mitrovitsa) een liaison heeft met hun hulpje Sylvie (Jeanneret), die zij als een intrigante wantrouwt. Sylvie blijkt ook de ma[KA4]itresse te zijn van ongure Franco (Vellani). Dan verdwijnt Martine mysterieus. Politiecommissaris Charles Cordier (Mondy) vindt in haar flat het lijk van Franco. Zoon van Cordier, onderzoeksrechter Bruno Cordier (Madinier), slaagt erin belangrijke getuige Anne-Marie (Valadié), nichtje van Martine, aan de praat te krijgen en de klus te klaren. Zoals wel vaker in deze serie gaan vader en zoon met elkaar in de clinch. Vader Cordier, ouwe rot in het vak, zweert bij doel heiligt alle middelen, ook de niet wettelijke. Zoon Cordier is integere knaap die sommige praktijken van zijn vader misprijst.

credits

Regie:
Alain Bonnot
Cast:
Pierre Mondy, Bruino Madinier, Alicia Alonso, Antonella Lualdi, Redjep Mitrovitsa, Valérie Mairesse, Anaïs Jeanneret, Dominique Valadié, Luca Vellani
Jaar:
1992
Alt. titels:
Cordier, juge et flic : Peinture au pistolet, Les, Peinture au pistolet
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer