Les Cordier, juge et flic : Le petit juge

1996, Gilles Behat, 93 minuten

Frankrijk 1996. Drama van Gilles Behat. Met o.a. Pierre Mondy Bruno, Madinier Charlotte, Valandrey Christian, Rauth Sophie en Renoir Jean-Louis.

VPRO Cinema

Journalist Adrien Ginetti (Marcenac), vriend van Myriam Cordier (Valandrey) verliest het leven in motorongeluk. Myriam vermoedt dat het om moord gaat. Het dossier dat Ginetti over persmagnaat Hugues Grimault (Rauth) had aangelegd, blijkt verdwenen en luxe callgirl Stella (B[KA1]eat), die Ginetti informeerde, is met diskette op de vlucht, achternagezeten door moordenaar. Tijd dus om vader en zoon Cordier (Mondy en Madinier) aan het werk te zetten, elk op zijn terrein, met dochter- journaliste Myriam Cordier die op haar manier meewerkt. Finaal blijkt dat Grimault banden heeft met de maffia die in witwas- operatie zijn persgroep financiert maar ook over zware politieke kanonnen beschikt die een en ander met mantel der liefde bedekken. Scenario van Eric Prungnaud is verward en met details overladen, men verdwaalt te vaak in zijsporen. Dat leidt dan weer tot te lange intermedia.

credits

Regie:
Gilles Behat
Cast:
Pierre Mondy Bruno, Madinier Charlotte, Valandrey Christian, Rauth Sophie, Renoir Jean-Louis, Tribes Alice, Béat Yvon, Back Antonella, Lualdi Natacha, Muller Julien, Chatelet Karine, Silla Gwendoline, Hamon Jean-Baptiste, Marcenac Jacques, Vertan
Scenario:
Eric Prungnaud
Muziek:
Nicolas Jorelle
Jaar:
1996
Alt. titels:
Cordier, juge et flic: Le petit juge, Les, Petit juge, Le
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer