Frankrijk 1996. Drama van Pierre Planchon. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Matthieu Rozé en Audrey Tautou.

VPRO Cinema

In het midden van een hevige discussie tussen Bruno (Madinier) en zijn zuster Myriam (Valandrey), die hij ervan beschuldigt ingebroken te hebben in zijn appartement, weerklinkt er een schot in het gebouw. Bruno haast zich op de gang en stoot in het naburige appartement op de zwaar gewonde wijkagent Magnien, die neergeschoten werd door Daniel (Rozé), de verloofde van zijn dochter. In razernij schiet deze op Bruno. Routine-politiefilm die weinig of geen onverwachte wendingen kent. De acteurs spelen hun rol, die ze ondertussen door en door kennen, met weinig enthousiasme. In het scenario van Francis Palluau, Planchon en Alain Robillard, herkennen ze ongetwijfeld heel wat situaties die ze in vorige scenario's ook reeds hebben meegemaakt. Enkel de doorwinterde fans van het duo zullen enig genoegen beleven aan deze ondermaatse aflevering. Roland Bernard tekende voor de fotografie. Stereo.

credits

Regie:
Pierre Planchon
Cast:
Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Matthieu Rozé, Audrey Tautou, Antonella Lualdi, Marie-Catherine Conti, Yvon Back, José Paul, Natacha Muller, Julien Chatelet
Scenario:
Francis Palluau
Camera:
Roland Bernard
Muziek:
Nicolas Jorelle
Jaar:
1996
Alt. titels:
Cordier, juge et flic : Le crime d'à côté, Les, Crime d'à côté, Le
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen