Frankrijk 1997. Drama van Christian Rouaud. Met o.a. Liliane Rovère, Eric Elmosnino, Maria Pitarresi, Jean-Claude Leguay en Martine Audrain.

VPRO Cinema

Antoine (Elmosnino), een jonge filmregisseur, is op zoek naar een vrouw die het onderwerp moet worden van zijn volgende film. In een caf[KA1]e ontmoet hij haar in de persoon van Stella (Rovere), een zestigjarige vrouw met een rijk maar triest verleden. Ze verwacht niets meer van het leven en aanvankelijk stelt ze zich erg arrogant op. Langzaam maar zeker wint hij haar vertrouwen. De vrouw fascineert hem. Hij wil alles over haar te weten komen. Zo krijgt hij een heel ander beeld van deze eenvoudige volksvrouw. Indrukwekkende korte film die aantoont dat de façade niet steeds toont wie een mens eigenlijk is. Het einde van de film is onvoorspelbaar, maar des te aangrijpender. Rouaud, die tevens het scenario schreef, reveleerde zich met deze meermaals bekroonde korte film als een beloftevol talent voor de toekomst. Pierre Milon stond achter de camera.

credits

Regie:
Christian Rouaud
Cast:
Liliane Rovère, Eric Elmosnino, Maria Pitarresi, Jean-Claude Leguay, Martine Audrain, Chloe Melet, Jeanine Cazenin, Yannick Nedelec, Pierre Chrechet, Christian Rouaud
Scenario:
Christian Rouaud
Productie:
Jean Vincenti, Dominique Andréani, Bertrand Abadie, Hugues Peyret
Camera:
Pierre Milon
Muziek:
Warner
Geluid:
Jean-Paul Guirado
Montage:
Bernard Josse
Jaar:
1997
Alt. titels:
Sujet, Le, The Subject Matter
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le sujet (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken