Noorwegen/Duitsland/Zweden 1997. Documentaire van Edvard Hambro. Met o.a. Liv Ullmann, Max von Sydow, Donald Saunders, Susan Sontag en Sven Nykvist.

VPRO Cinema

Een goed doordacht en uitgediept portret van Liv Ullman (1939), een van de belangrijkste internationale actrices van haar generatie. Met als centraal uitgangspunt een gesprek dat regisseur/scenarist/monteur Hambro met haar had tijdens de opnamen van ENSKILDA SAMTAL, haar tweede film als regisseur, toont hij haar als actrice, regisseur, vrouw, militante voor de mensenrechten, schrijfster en ambassadrice voor Unicef. Ze was juist gescheiden van Donald Saunders, die uitlegt hoe hun huwelijk op de klippen liep. Maar ooit was ze ook nog de echtgenote van Ingmar Bergman, die het scenario schreef voor haar jongste film. Ullman is een vrouw van de wereld, die haar tijd deelt tussen Amerika, Zweden en Noorwegen en ze beseft maar al te best dat dit niet erg gunstig is voor de opvoeding van Linn, het dochtertje dat ze met Ingmar Bergman heeft. Er wordt veel aandacht besteed aan haar verovering van Hollywood en Broadway, waar ze optrad in een musical, ook al beweert ze dat ze niet kan zingen. Getuigenissen worden geleverd door uiteenlopende mensen als collega's Bergman, Max von Sydow, Sven Nykvist en Sam Waterston en zelfs politici Jimmy Carter en Henry Kissinger, die haar van een heel andere kant kennen. Een boeiend portret van een uiterst boeiende vrouw. Fotografische bijdragen werden geleverd door Hambro, Mario Porporino, Tim Cothren, Edward Marritz, John Edenfield, Pȧl Bugge Haagenrud, Jan Erik Winther, Erik Lindblom, Volker Sautermeister en Alex Lindén. Stereo.

credits

Regie:
Edvard Hambro
Cast:
Liv Ullmann, Max von Sydow, Donald Saunders, Susan Sontag, Sven Nykvist, George Hearn, Robert Lantz, Erland Josephson, Sam Waterston, Jimmy Carter, Henry Kissinger, Bob P. Devecchi, Mark Bartolini, Pernilla August
Productie:
Edvard Hambro, Turid Schnell, Peter von Rüden
Muziek:
Geir B[KL13]ohren, Bent Ȧserud
Jaar:
1997
Alt. titels:
Szenen aus einem Leben, Ullman, Liv
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Noorwegen, Duitsland, Zweden

op televisie
0 uitzendingen