Denis

1997, Catherine Corsini, 90 minuten

België/Frankrijk 1997. Romantiek van Catherine Corsini. Met o.a. Pascal Cervo, Dominique Reymond, Naguim Bendidi, Marc Adjadj en Pascale Bardet.

VPRO Cinema

Er kan niets zo slecht gaan of er volgt wel een lichtpuntje. Dat moet de achttien-jarige student Denis ondervinden. Juist als hij op het punt staat zijn einddiploma te behalen laat zijn brommertje het afweten. Hij krijgt een lift van de bereidwillige Juliette (Reymond), arts, gehuwd en moeder van een dochtertje. Denis is helemaal weg van Juliette en tracht in het leven te dringen van deze vrouw die bijna twee keer zo oud is als hijzelf. Juliette wordt gecharmeerd door zijn spontaniteit en er ontwikkelt zich een heftige, sensuele passie tussen hen. Tot ze alle controle over deze stormachtige liaison verliezen. Intelligent gemaakte, maar voorspelbare, love story tussen een adolescent en een oudere vrouw. Een onderhoudend romantisch drama dat echter nooit het niveau haalt van een WHITE PALACE. De minder bekende hoofdacteurs leveren prima werk. Het scenario is van de hand van Corsini en Emmanuel Carrère. Achter de camera nam Laurent Machuel plaats.

credits

Regie:
Catherine Corsini
Cast:
Pascal Cervo, Dominique Reymond, Naguim Bendidi, Marc Adjadj, Pascale Bardet, Dominique Blumenthal, Pascal Bongart, Laurence Demuyter, Samuel Dupuy, Charlène Lyczba, Ciara Marchina, Elias Mous, Sabrina Seyvecou, Serge Spira, Marion Suzanne, Zouiara Zeroug
Scenario:
Corsini
Productie:
Christian Charret, Sandra d'Aboville, Laurence Chanut, François Favrat, Edouard de Vésinne
Muziek:
Aretha Franklin, Odessa, Daniel Pines
Jaar:
1997
Genres:
Romantiek, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Psychologisch drama, Romantisch drama, Volwassen worden
Landen:
België, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Denis (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer