Italiƫ/Frankrijk/Duitsland 1997. Drama van Andrea Frazzi en Antonio Frazzi. Met o.a. Chiara Caselli, Jochen Horst, Karin Thaler, Alessia Bruno en Giorgio Biavati.

VPRO Cinema

Na de plotselinge dood van hun zes-jarige dochtertje Nina (Bruno) stort de wereld van Sofia (Caselli) en Flavio (Horst) in elkaar. Op een dag echter verschijnt de geest van Nina voor Sofia, die geen ogenblik aan zinsbegoocheling denkt, en maar al te graag gelooft in de verschijning. Iedereen rond haar vreest voor haar psychische standvastigheid, maar toch is het wel degelijk de geest van het kind, maar ze is enkel te zien door haar moeder. De raadgevingen van Nina beginnen het leven van Sofia te bepalen en zo is het meisje verantwoordelijk voor heel wat vreemde gebeurtenissen. Maar de engel heeft een bepaalde opdracht meegekregen. Een sprookje voor volwassenen dat ongetwijfeld een hart onder de riem zal steken van ouders die hetzelfde hebben meegemaakt. Spijtig dat er zoveel bewust op de traanspieren gewerkt wordt, want het scenario van Maria Carmela Cicinnati en Peter Exacoustos had een minder oppervlakkige behandeling verdiend. De fotografie is van Marcello Montarsi.

credits

Regie:
Andrea Frazzi, Antonio Frazzi
Cast:
Chiara Caselli, Jochen Horst, Karin Thaler, Alessia Bruno, Giorgio Biavati, Antonio Manzini, Mauro Marino, Sara Ricci, Riccardo Cucciolla, Leila Durante, Luciana Durante, Guido Cerniglia, Andrea Montuschi
Scenario:
Maria Carmela Cicinnati
Productie:
Matteo Levi, Anna Giolitti, Massimo Iacobis
Camera:
Marcello Montarsi
Muziek:
Luis Bacalov
Jaar:
1997
Alt. titels:
Norte petit ange
Genres:
Drama, Horror, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Overlijden, Spoken & geesten, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Italiƫ, Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Notre petit ange (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken