Agentenfieber

1996, Bernhard Stephan, 90 minuten

Duitsland 1996. Romantiek van Bernhard Stephan. Met o.a. Jürgen Heinrich, Andrea Sawalzki, Peter Simonischeck, Petra Kleinert en Uwe Fellensiek.

VPRO Cinema

Aan de hand van rekeninguittreksels ontdekt Eva Braak (Sawalzki) dat haar man Christoph (Heinrich) haar al geruime tijd bedriegt. Ze verlaat hem zonder dat hij zich kan verdedigen. Ondanks zijn relatie met Julia (Kleinert) wil hij Eva toch niet verliezen. Hij vraagt zijn vriend Mark (Simonischeck), een schrijver van tv-Krimis, hem te helpen. Deze stelt een scenario op: Christoph werd, als atoomfysicus, door de politie ingelijfd als geheim agent om plutoniumsmokkelaars te klissen. Hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt, toch kan hij Eva overtuigen. Maar dan begint Julia te dreigen dat, indien hij niet meer aandacht aan haar besteedt, ze een bezoekje zal brengen aan Eva. Deze laatste wordt echter helemaal opgeslorpt door het 'James Bond-avontuur' van Christoph. Flauwe romantische komedie die geen ogenblik kan overtuigen. Van flitsend samenspel, zoals het voor dit soort humor hoort, is langs geen kanten sprake. Het is duidelijk dat zelfs de acteurs niet geloven in hun opdracht. Het onwaarschijnlijke en ongeloofwaardige scenario is van de hand van Karl-Heinz Willschrei en Hartmann Schmige. Achter de camera stond Anton Peschke. Stereo.

credits

Regie:
Bernhard Stephan
Cast:
Jürgen Heinrich, Andrea Sawalzki, Peter Simonischeck, Petra Kleinert, Uwe Fellensiek, Juraj Kukura, Franz Viehmann, Alexandre Levit, Franziska Matthus, Bernd-Uwe Reppenhagen
Scenario:
Karl-Heinz Willschrei
Camera:
Anton Peschke
Muziek:
Klaus Doldinger
Jaar:
1996
Alt. titels:
Wie betrügt man seine Frau
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Agentenfieber (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer