Fistful of Flies

1996, Monica Pellizzari, 85 minuten

Australiƫ 1996. Romantiek van Monica Pellizzari. Met o.a. Tasma Walton, Dina Panozzi, Anna Volska, Maria Venuti en John Lucantonio.

VPRO Cinema

De zestien-jarige Mars Lupi (Walton) groeit op in een Italiaans gezin in Australi[KA3]e. Liefde is in dit nest een onbekend begrip. Dagelijks staat er ruzie op het programma en mishandelingen behoren tot de orde van de dag. Als haar vader Joe (Lucantonio) zich bewust wordt van de seksuele ontluiking van het meisje wekt dit zijn mateloze woede op en van haar moeder Grace (Panozzi) moet ze ook al niet veel hulp verwachten. Mars doet haar beklag bij haar oma (Volska), maar het resultaat is dat ze nog erger vernederd wordt. De verdrongen seksualiteit van Mars wordt een obsessie die op een of andere manier tot explosie moet komen. Een vreemde, half-surrealistische film over menselijke relaties, die baadt in een onvervalste David Lynch-sfeer. De situaties zijn overtrokken, de personages om ter antipathiekst en het einde is doordrongen van een apocalyptische morbiditeit. Het hele scenario van Pellizzari zit vol religieuze en seksuele symboliek en de jonge Walton speelt op onvergetelijke wijze de moeilijke hoofdrol. Een film die een blijvende indruk nalaat, groezelig gefotografeerd door Jane Castle. De film werd haast helemaal door vrouwen gemaakt, maar is zeker geen lieve, charmante romantische rolprent. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Monica Pellizzari
Cast:
Tasma Walton, Dina Panozzi, Anna Volska, Maria Venuti, John Lucantonio, Danielle Grima, Eamon Davern, Giordano Gangl, Rosalba Paris, Mario Gamma, Tony Poli, Rachael Maza, Cathren Michaluk, Michael Tama
Productie:
Julia Overton, Helen Panckhurst, Long Black Productions
Camera:
Jane Castle
Muziek:
Felicity Fox
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek, Erotiek
Trefwoorden:
Levenservaring, Romantisch drama, Seksfilm
Landen:
Australiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Fistful of Flies (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer