My Secret Summer

1995, Joe Coppoletta, 250 minuten

Oostenrijk/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1995. Familiefilm van Joe Coppoletta. Met o.a. Richard Dysart, Peter Mark Richman, Joachim Hansen, Tim Matthews en Camilla Power.

VPRO Cinema

Eeuwen geleden kwamen twee planeten in botsing met elkaar. In zes meteoren zwierven de brokstukken door het heelal. Na een lange tocht door tijd en ruimte kwamen ze terecht op aarde. Een internationale wetenschappelijke commissie, o.l.v. de Kapitein (Dysart), onderzoekt de stenen. Als ze allen samen zijn geven ze de eigenaar onbeperkte macht. De internationale misdadiger Madros (Rickman) heeft hier weet van. Hij heeft reeds twee stenen in zijn bezit en is tot alles in staat om de vier andere ook te bemachtigen. Zes jongeren, de Amerikaan Nick (Matthews), de Duitse Alex (Power), de Joegoslaaf Marko (Sharron), de Russische Jelena (Acri), de Finse Sanna (Valtonen) en de Portugese Henrique (De Silva), zijn op de hoogte van de plannen van Madros en zullen met de Kapitein samenwerken om de wereld van diens heerschappij te redden. Politie-kolonel Martin (Hansen) weet niet van deze geheime samenwerking en gooit meermaals roet in het eten. De jongeren beleven in elk geval een onvergetelijke zomer. Vlotgemaakte jeugdfilm van internationale makelij. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om aan te tonen dat onder jongeren geen politieke tweedracht bestaat. Niet al te jonge kijkers zullen best genieten van de flitsende avonturen van het zestal, maar de kleinsten zullen de intrige niet helemaal kunnen volgen. Voor hun ouders zal het wel allemaal te doorzichtig in elkaar steken. Het scenario werd geschreven door John P. Hunter en achter de camera stond David Lewis. Oorspronkelijk uitgezonden in vijf delen.

credits

Regie:
Joe Coppoletta
Cast:
Richard Dysart, Peter Mark Richman, Joachim Hansen, Tim Matthews, Camilla Power, Nitzan Sharron, Star Acri, Laura Valtonen, Peter Michael De Silva, Jost Heider, Tony Halme, Ruth-Maria Kubitschek, Ankie Lau Beilke, Lotti Huber, Sabine Strobelt
Scenario:
John P. Hunter
Productie:
Beryl Fox
Muziek:
Jim McGrath
Jaar:
1995
Alt. titels:
Mein geheimer Sommer
Genres:
Familiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

My Secret Summer (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer