The Fearmakers: Stuart Gordon - Master of Modern Horror

1996, John McCarty, 30 minuten

Verenigde Staten 1996. Documentaire van John McCarty. Met o.a. Stuart Gordon, Albert Band, Jeffrey Combs, Carolyn Purdy-Gordon en Anthony Timpone.

VPRO Cinema

Toen Stuart Gordon (1947) in 1985 zijn filmdebuut maakte als regisseur was hij eigenlijk al een oude rat in het vak. Vijftien jaar lang fungeerde hij als regisseur van het improvisatiegezelschap Chicago`s Organic Theater. Zijn voorliefde voor het bizarre kwam al onmiddellijk tot uiting in RE-ANIMATOR (1985), gebaseerd op de Howard West-verhalen van H.P. Lovecraft. Zijn visuele horror ging verder dan ooit voordien, zijn film was extravagant en zat barstensvol pikzwarte humor. De relatief goedkoop gemaakte film werd een wereldsucces en een cultfilm. Hij ging nog verder met zijn volgende, FROM BEYOND (1986), eveneens naar Lovecraft. Hij kwam veel vriendelijker over met DOLLS (1987), een thriller in de `old dark house` stijl. Door ziekte moest hij van de regie van HONEY, I SHRUNK THE KIDS (1989) afzien, maar werkte wel mee aan het scenario. Hij trachtte dan de jeugdmarkt te veroveren met ROBOT JOX (1990), maar deze flopte. Hij trok naar Itali[KA3]e waar hij een nieuwe versie draaide van THE PIT AND THE PENDULUM (1991). Na voorbereidend werk gedaan te hebben voor BODY SNATCHERS liet hij dit project over aan Abel Ferrara om de regie te voeren over zijn eerste big budget-film, FORTRESS (1993) met Christopher Lambert. In 1995 verwezenlijkte hij, weer in Italië, de zwakke griezelthriller CASTLE FREAK. Gordon is best een talentrijk regisseur, die echter nog steeds op zijn grote kans wacht om bij het mainstream publiek door te breken. Deze aflevering, met een scenario van gastheer en regisseur John McCarty, bevat opvallend weinig filmmateriaal en is een aaneenschakeling van gesprekken en foto's. Wynn Winberg zorgde zoals steeds voor de fotografie.

credits

Regie:
John McCarty
Cast:
Stuart Gordon, Albert Band, Jeffrey Combs, Carolyn Purdy-Gordon, Anthony Timpone, Jim Wynorski
Productie:
Bret McCormick, Ted N. Winberg
Muziek:
Lawrence Tomaso
Jaar:
1996
Alt. titels:
Fearmakers: Stuart Gordon - Master of Modern Horror, The, Stuart Gordon - Master of Modern Horror, Master of Modern Horror, Stuart Gordon, Gordon, Stuart
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer