Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Lawrence Gordon Clark. Met o.a. Twiggy, James Fox, Anna Massey, Laura Goodwin en Evelyn Laye.

VPRO Cinema

Zeer tot ongenoegen van de acht-jarige Emily (Goodwin) is vader Robert (Fox) regelmatig voor lange tijd van huis weg. Ze woont dan samen met haar moeder Fen (Twiggy) en Roberts secretaresse Marcia Burrows (Massey) in hun huis op het platteland. Tijdens een van Roberts afwezigheden merkt Emily op dat haar moeder erg veel tijd doorbrengt met haar vriend, toneelacteur Mark (O`Mahoney). Het vertrouwen tussen Emily en Fen is geschokt. Terug thuis voelt Robert aan dat er iets verkeerd is. Emily leeft in angst dat haar ouders uit elkaar gaan, zoals die van haar vriendje David (Greenwood). Een alledaags gezinsdrama dat echter steunt op de schitterende vertolkingen van een sublieme cast. Vooral Goodwin als Emily steelt de show door haar spontane echtheid. Zelden werd zulk een sterke analyse gemaakt van de invloed van de scheiding van de ouders op de leefwereld van een kind. De emoties van Emily worden glashelder en zonder valse sensatie of melodramatiek uitgewerkt. Een magistrale prestatie! Het scenario werd geschreven door Angela Huth. Fotografie is van Dick Dodd.

credits

Regie:
Lawrence Gordon Clark
Cast:
Twiggy, James Fox, Anna Massey, Laura Goodwin, Evelyn Laye, Robert O'Mahoney, Ben Greenwood, Duncan Preston, Penny Brownjohn, Malcolm Raeburn
Scenario:
Angela Huth
Productie:
Pat Sandys, David Cunliffe, Mary Rotherham, David Nightingale
Camera:
Dick Dodd
Muziek:
David Snell
Jaar:
1988
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Menselijke relaties, Echtscheiding
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Sun Child (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken