Duitsland 1998. Documentaire van Tilman Jens. Met o.a. Oswalt Kolle, Werner Jungeblodt, Günter Amendt, Marlies Kolle en Stefan Kolle.

VPRO Cinema

Met films als DAS WUNDER DER LIEBE, TECHNIK DER LIEBE en ZUM BEISPIEL: EHEBRUCH maakte de Duitse journalist/cineast Oswalt Kolle eind jaren 1960, begin jaren 1970 furore in gans West- Europa. Deze voorlichtingsfilms kenden een fenomenaal succes, maar voor de critici waren het enkel verhulde pornofilms. In heel wat landen (w.o. Belgi[KA3]e) werden de films aanvankelijk verboden. Wie ze echter vandaag terugziet zal niet kunnen begrijpen waarover al die controversen gingen. Je kunt enkel nog lachen om de stuntelige sekssc[KA2]enes en de na[KA3]ieve commentaar. Kolle zelf kan zijn `filmcarri[KA2]ere` best relativeren en praat onomwonden over zijn moeilijkheden met producenten, censors en kerk. Hij noemt zijn films een afspiegeling van de erotische frustraties in het na-oorlogse Duitsland, dat hij zelf ook de rug toekeerde, want sinds begin jaren 1970 woont hij in Nederland. Deze documentaire wordt gestoffeerd met pikante fragmenten uit zijn films en gesprekken met zijn familieleden (die meermaals fungeerden als acteurs) en mensen die met hem gewerkt hebben. Jens draaide de film t.g.v. Kolle's zeventigste verjaardag. Montage is van Sabine Gräfe- Jeffers en Norik Stepanjan. De camera werd bediend door Alen Stankovic en Hans Tanz. Ook bekend als OSWALT KOLLE ZUM 70.

credits

Regie:
Tilman Jens
Cast:
Oswalt Kolle, Werner Jungeblodt, Günter Amendt, Marlies Kolle, Stefan Kolle, Cornelia Kolle, Domenica Niehoff, Beate Uhse, Ingrid Steeger, Siegfried Schnabl, Rainer Langhans, Till Kolle
Productie:
Tilman Jens, Heribert Schwan
Camera:
Alen Stankovic
Jaar:
1998
Alt. titels:
Oswalt Kolle zum 70., Kolle, Oswalt
Genres:
Documentaire, Biografie, Erotiek
Trefwoorden:
Vriendschap & eerste liefde, Film over Film, Seksfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Liebeslehrer der Nation (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken