Un hiver de tourmente

1995, Bernard Favre, 90 minuten

Canada/Frankrijk/België 1995. Drama van Bernard Favre. Met o.a. Thierry Fontineau, Marie-France Monette, Audrey Laurin, Alexandre Merineau en Geneviève Rioux.

VPRO Cinema

Sinds ze drie is woont de Franse Marie Marchand (Monette) met haar ouders in een klein stadje nabij Montr[KA1]eal. Op haar vijftiende wordt haar moeder door kanker geveld, een verlies dat ze moeilijk kan verwerken. Met haar vader Pierre (Fortineau), die een druk leven heeft als hoofdredacteur van een plaatselijke krant, kan ze onmogelijk over haar emoties praten. De enige die een begrijpend oor heeft is haar vriend Antoine (Merineau). Pierre wil echter niet dat zijn dochter omgang heeft met Antoine. Maar dan slaat het noodlot toe en Marie wordt zwanger. Voor de tweede keer in enkele weken neemt haar leven een drastische ommekeer. Het leven gezien door de ogen van een opgroeiend meisje, dat door de omstandigheden geen kind meer is, maar dat zich toch nog niet kan voegen in de wereld van de volwassenen. Monette speelt haar moeilijke rol op overtuigende wijze, maar het scenario van Marcel Beaulieu, Nicole Houle en Carole Giacobbi, gebaseerd op de romantrilogie Marie Tempête van Dominique Demers, vertoont enkele moeilijk te volgen hiaten. Een film die je moet bekijken met jonge volwassenen om er daarna over te discussiëren.

credits

Regie:
Bernard Favre
Cast:
Thierry Fontineau, Marie-France Monette, Audrey Laurin, Alexandre Merineau, Geneviève Rioux, Johanne-Marie Tremblay, Sophie Lorain, Jean-François Casabonne, Ginette Boivin
Scenario:
Marcel Beaulieu
Productie:
Serge Moati
Muziek:
Carolin Petit
Jaar:
1995
Alt. titels:
Hiver de tourmente, Un
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Levenservaring, Volwassen worden
Landen:
Canada, Frankrijk, België


op televisie
0 uitzendingen

Un hiver de tourmente (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer