Duitsland 1998. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Paul McCartney, Linda McCartney, Julian Gibbs, Mike McCartney en Ringo Starr.

VPRO Cinema

Paul McCartney (1942) is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke zangers/componisten van de tweede helft van de twintigste eeuw. Samen met John Lennon, Ringo Starr en George Harrison vormde hij de legendarische popband uit de sixties, The Beatles. Nadat het tot een breuk kwam startte hij met Wings en uiteindelijk ging hij de solotoer op, steeds gesteund door zijn vrouw Linda Eastman. Aan de hand van interviews uit diverse stadia van zijn carrière, aangevuld met speciaal voor deze documentaire opgenomen gesprekken, krijgen we een beeld van de ex-Beatle. Hij praat over de invloed van Bill Haley en Elvis Presley, zijn Beatles-tijd, hun drugs- en religieuze periodes, het uit elkaar groeien van de Beatles, de tijd erna en de compositie van zijn eerste symfonisch werk Standing Stone. De dood van zijn vrouw in april 1998 was een enorme klap voor hem. We bezoeken zijn geboortehuis in Liverpool dat nu een bedevaartsoord geworden is. Ondertussen horen we op de klankband een hele reeks van zijn succesnummers. Een uitstekende introductie op het werk van McCartney, zeker voor een jong publiek dat de Beatles-rage nooit meemaakte. Simon Witter schreef het scenario. Montage is van Sonja Lesowsky. Nieuw beeldmateriaal werd geschoten door Nigel Reynolds.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Paul McCartney, Linda McCartney, Julian Gibbs, Mike McCartney, Ringo Starr, George Harrison, George Martin, Paul Wickens, Geoff Baker
Scenario:
Simon Witter
Productie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher, Thorsten Simon, Eva Deutinger, Petra Boden
Camera:
Nigel Reynolds
Muziek:
The Beatles, Wings, Michael Jackson, Paul McCartney
Jaar:
1998
Alt. titels:
Paul McCartney, McCartney, Paul
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen