My First Name Is Maceo

1994, Markus Gruber, 90 minuten

Duitsland 1994. Documentaire van Markus Gruber. Met o.a. Maceo Parker, Fred Wesley, PeeWee Ellis, Will Boulware en Bruno Speight.

VPRO Cinema

Een enige gelegenheid voor jazz- en funkliefhebbers om de legendarische Maceo Parker in volle glorie aan het werk te zien. De documentaire bestaat uit een aantal opgenomen concerten, in Fabrik Hamburg, waarin Parker en zijn formatie een aantal van hun bekendste nummers ten beste geven. De optredens worden afgewisseld met gesprekken, gefilmd in New York en New Orleans, met Parker en zijn vaste medewerkers. De zwarte saxofonist werd vooral bekend in de tijd toen hij samenwerkte met poplegende James Brown. Het daverende ritme en het enthousiasme van de uitvoerders springt over op de toeschouwer die onmogelijk kan blijven stilzitten bij spetterende funkimprovisaties. Veel over de man achter Parker kom je eigenlijk niet te weten, maar dat zal een zorg wezen voor de liefhebbers van zijn muziek, want die komt overvloedig aan bod. Grüber schreef het scenario en voerde de interviews. Wolf-Iogo Römer stond in voor de montage. Achter de camera nam Robert Berghoff plaats. Dolby Stereo S.R. Digital.

credits

Regie:
Markus Gruber
Cast:
Maceo Parker, Fred Wesley, PeeWee Ellis, Will Boulware, Bruno Speight, Jerome Preston, Jamal Thomas, George Clinton, Kym Mazelle, The Rebirth Brass Band
Productie:
Markus Gruber, Stephan Mayner, Maceo Parker, Bettina Weste, Day Coppes
Muziek:
Maceo Parker
Jaar:
1994
Alt. titels:
Maceo Parker, Parker, Maceo
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Jazz
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

My First Name Is Maceo (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer