Canada 1997. Fantasy van Guy Maddin. Met o.a. Pascale Bussières, Shelley Duvall, Frank Gorshin, Alice Krige en R.H. Thomson.

VPRO Cinema

De ex-politieke gevangene Peter Glahn keert na jaren in de gevangenis te hebben doorgebracht terug naar Mandragora, een land waar de zon eeuwig schijnt. Op weg naar huis ontmoet hij op het schip de betoverende Juliana, waarop hij wanhopig verliefd wordt. In Mandragora ontdekt hij dat de mensen hopeloos gevangen zitten in een web van vurige passies. Zo is zijn zus compleet verkikkerd op dokter Solti, die op zijn beurt enkel leeft voor het nieuw onthulde beeld van Venus en de vissersweduwe Zephyr. Deze laatste is helemaal weg van Peter, die enkel denkt aan de redding van Juliana. En deze staat dan weer onder invloed van Solti. Een etherische LA RONDE, een visueel hoogstandje dat echter lijdt onder de gezochte, ingewikkelde verhaalsstructuur. Als in een droom krijgen we een verhaal voorgeschoteld over onbeantwoorde liefde, waanzin, moord en struisvogels. Een semi-experimentele film die het meer moet hebben van de schitterende cameravondsten en de wereldvreemde personages dan van een goed gemotiveerd verhaal. George Toles schreef het scenario. Uitstekende fotografie van Michael Marshall.

credits

Regie:
Guy Maddin
Cast:
Pascale Bussières, Shelley Duvall, Frank Gorshin, Alice Krige, R.H. Thomson, Ross McMillan, Frank Kowalski, Breonne Dowhan
Scenario:
George Toles
Productie:
Richard Findlay, Derek Mazur, Charlotte Mickie
Camera:
Michael Marshall
Muziek:
John McCulloch
Jaar:
1997
Genres:
Fantasy, Romantiek
Trefwoorden:
Fantasy, Romantisch drama
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Twilight of The Ice Nymphs (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken