Duitsland 1998. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Joey Kramer en Tom Hamilton.

VPRO Cinema

In 1969 begonnen Steven Tyler en Joe Perry hun carri[KA2]ere als de Toxic Twins. Begin jaren 1970 vormden ze met gitarist Brad Whitford, drummer Joey Kramer en bassist Tom Hamilton de popgroep Aerosmith. De groep viel vooral op door het gebruik van de hallucinaties opgeroepen door drugs die zowel hun muziek als hun optredens kenmerkten. Hun stijl was rauw, agressief en kwam aan als een vuistslag. Toen Perry in 1980 de groep verliet leek het er even op of het was gedaan met Aerosmith, maar dank zij Run DMC kwamen ze terug op de hitlijsten door het succes van hun gezamenlijke [KL]Walk This Way[KLE]. Aerosmith was zowat de uitvinder van de video-clip als promotiemiddel om hun platen te verkopen. Door de mengeling van erotiek en keiharde rock werden deze clips bijzonder populair. Zo was Alicia Silverstone (cfr. clip Cryin') de eerste video-clip-actrice die het ook waar maakte op het witte doek. Ook Stevens dochter Liv werd via de clips een bekend gezicht. Een biografische documentaire die vooral de fans van Aerosmith zal aanspreken. Daniel Brauer schreef het scenario en Jürgen Lamprecht tekende voor de montage. Fotografie is van Markus Strobel.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Joey Kramer, Tom Hamilton, Alicia Silverstone, Liv Tyler, John Kallodner, Marty Callner, Run DMC
Scenario:
Daniel Brauer
Productie:
Thorsten Simon, Eva Deutinger, Caroline Auret
Camera:
Markus Strobel
Muziek:
Aerosmith
Jaar:
1998
Alt. titels:
Aerosmith
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Pop Galerie: Aerosmith (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken