Cinco Dias, Cinco Noites

1997, José Fonseca e Costa, 101 minuten

Portugal/Frankrijk 1997. Drama van José Fonseca e Costa. Met o.a. Vitor Norte, Paulo Pires, Ana Padrão, Teresa Roby en Canto e Castro.

VPRO Cinema

In 1949 is in Portugal een rechts regime aan de macht. De negentien-jarige Andr[KA1]e (Pires), beschuldigd van linkse activiteiten, ontsnapt uit gevangenis en ziet zich verplicht het land uit te vluchten. Vrienden helpen hem aan een gids, Lambaca (Norte), een lawaaierige drinkebroer die de grensstreek als zijn broekzak kent. Aanvankelijk schieten beiden nauwelijks met elkaar op. Samen trekken ze vijf dagen en vijf nachten door de bergen op de vlucht voor de politie. Geleidelijk aan leren de twee mannen elkaar beter kennen en tegen het moment dat ze elk hun eigen weg moeten opgaan, heeft oorspronkelijke antipathie plaats gemaakt voor wederzijdse vriendschap en bewondering. Het Noorden van Portugal en de late jaren 1940 worden op briljante manier gerecontrueerd, met schitterende beelden van cameraman Affonso Beato. Gebaseerd op gelijknamig boek van Manuel Tiago, scenario van regisseur Fonceca e Costa en Jennifer Field.

credits

Regie:
José Fonseca e Costa
Cast:
Vitor Norte, Paulo Pires, Ana Padrão, Teresa Roby, Canto e Castro, Miguel Guilherme, José Eduardo, Cucha Carvalheiro, Rita Durão, Laura Soveral, Joaquim Nicolau, Diana Tavares
Productie:
Paulo Branco, Henrique Espirito Santo
Muziek:
Antonio Pinho Vargas
Jaar:
1997
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm, Politiek
Landen:
Portugal, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Cinco Dias, Cinco Noites (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer