Le acrobate

1997, Silvio Soldini, 122 minuten

Zwitserland/Italiƫ 1997. Drama van Silvio Soldini. Met o.a. Valeria Golino, Licia Maglietta, Mira Sardoe, Angela Marraffa en Fabrizio Bentivoglio.

VPRO Cinema

Derde deel van trilogie, in 1990 begonnen met L`ARIA SERENA DELL`OVEST en in 1993 gevolgd door UN`ANIMA DIVISA IN DUE rond personages uit de jaren 1990 die hun leven trachten te veranderen. Centraal in dit drama staat Elena (Maglietta), apothekeres met comfortabel, welgesteld leven. Zij is in de veertig en leeft ergens in Noord-Itali[KA3]e. Zij maakt kennis met oudere, armere vrouw Anita (Sardoc) en zij worden vriendinnen. Maar dan sterft Anita en Elena is weer alleen. Als zij de spullen van Anita opruimt vindt Elena fotootje van klein meisje, ergens in Zuid-Itali[KA3]e. Zij vermoedt dat het kind familie is van Anita en reist naar Taranto. Daar ontmoet Elena Maria (Golino) die in een supermarkt werkt, een gewelddadige echtgenoot heeft en dromerige dochter. Elena en Maria worden tot elkaar aangetrokken en samen reizen zij met Maria's dochter naar de Mont Blanc. Voor de twee vrouwen een ontdekkingsreis naar hun eigen persoonlijkheid. Herinnert wat aan Michelangelo Antonioni maar Soldini's stijl is ijskoud en cerebraal. Ouderwets klinkende, vaak irriterende avant-garde muziek van Giovanni Venosta. Titel verwijst naar standbeeld van drie vrouwelijke acrobates in museum van Taranto.

credits

Regie:
Silvio Soldini
Cast:
Valeria Golino, Licia Maglietta, Mira Sardoe, Angela Marraffa, Fabrizio Bentivoglio, Roberto Citran, Manrico Gammarota, Teresa Saponangelo
Productie:
Marco Bassetti, Daniele Maggioni
Muziek:
Giovanni Venosta
Jaar:
1997
Alt. titels:
Acrobate, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Zwitserland, Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Le acrobate (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer