Tutti Giu per Terra

1997, Davide Ferrario, 88 minuten

Italiƫ 1997. Komedie van Davide Ferrario. Met o.a. Valerio Mastandrea, Carlo Monni, Benedetta Mazzini, Gianluca Gobbi en Anita Caprioli.

VPRO Cinema

Frisse, geestige verfilming van Guiseppe Culicchia`s half- autobiografische bestseller over generatie van twintigers in de jaren 1990. Walter (Mastandrea) is 22, nog maagdelijk, en keert met tegenzin uit Rome terug naar zijn geboortestad Turijn, na zijn jeugd te hebben doorgebracht bij libertijnse tante (gespeeld door pop-ster uit de jaren 1960 Caselli). Hij heeft geen geld, geen baan en geen vooruitzichten. Thuis is het leven kleurloos. Zijn vader (Monni) verwijt hem dat hij niets met zijn leven aanvangt. Zijn moeder (Rinaldi) spreekt geen woord. Hij mist zijn tante. Om de verveling te verdrijven gaat hij naar de universiteit. Hij gaat alleen wonen. Pas na de dood van zijn tante slaat hij de weg naar de volwassenheid definitief in. Opgedragen aan Britse regisseur Lindsay Anderson met knap spel van Mastandrea die charmanter overkomt dan zijn personage in het boek van Culicchia. Knappe beelden van Turijn, geschoten door cameraman Giovanni Cavallini.

credits

Regie:
Davide Ferrario
Cast:
Valerio Mastandrea, Carlo Monni, Benedetta Mazzini, Gianluca Gobbi, Anita Caprioli, Adriana Rinaldi, Tommaso Ragno, Andrea Moretti, Caterina Caselli
Productie:
Gianfranco Piccioli, Mino Barbera
Muziek:
CSI Consorzio Suonatori Indipendenti
Jaar:
1997
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Volwassen worden
Landen:
Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Tutti Giu per Terra (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer