Rokoko

1996, Ulrike Pfeiffer, 85 minuten

Duitsland 1996. Romantiek van Ulrike Pfeiffer. Met o.a. Antonia zu Knyphausen, Coraly von le Fort, Franz von Lucke, Frank Behnke en Benedict Ladanyi.

VPRO Cinema

We zijn in 1753. Het knappe jonge naaistertje Octavia (Fort) heeft twee hardnekkige aanbidders. De ene is de bijzonder vervelende markies de La Tour du Pin, die steeds in geldnood zit, maar erg op zijn strepen staat. En dan is er de arrogante en onbeschofte Graaf von Muckenheim, een hovaardig man die denkt dat iedereen te zijner dienste staat. Op een dag arriveert de fiere Ridder van Grunsfeld in haar atelier, die een nieuw kostuum wil laten maken. Octavia wordt op slag op hem verliefd, maar slaagt er niet in hem te verleiden. Een trage, overdadig versierde romantische komedie die niet eenvoudig te volgen is. Studente fotografie Pfeiffer kleedt haar productie prachtig aan met schitterende decors en smaakvolle kostuums, maar als kijker krijg je geen contact met de personages, een afstandelijkheid die velen zal doen afhaken nog voor de film in de helft is. Ze liet zich voor haar scenario inspireren door 'La Locandiera' van Carlo Goldoni. Mooie, maar uiterst statische fotografie van Philipp von Lucke.

credits

Regie:
Ulrike Pfeiffer
Cast:
Antonia zu Knyphausen, Coraly von le Fort, Franz von Lucke, Frank Behnke, Benedict Ladanyi, Uwe Irmscher, Sarah-Louisa von Saldern, Ronny Tanner, Karl Heil
Productie:
Ulrike Pfeiffer, Peter Stockhaus
Muziek:
Marin Marais, Fran├žois Devienne, Wolfgang Amadeus Mozart, Jean-Philippe Rameau, Domenico Scarlatti
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek, Drama, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Romantische komedie, Salon-drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Rokoko (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer