Wia die Zeit vergeht

1995, Joseph Vilsmaier, 80 minuten

Duitsland 1995. Documentaire van Joseph Vilsmaier en Dana Vávrová. Met o.a. Hubert von Goisern, Sabine Kapfinger, Stefan Engel, Wolfgang Maier en Reinhard Stranzinger.

VPRO Cinema

Op het hoogtepunt van hun populariteit besluit de rockband Die Alpinkatzen van Hubert von Goisern in 1994 een punt te zetten achter hun zangcarrière. In het Circus Krone te München geven ze hun legendarische afscheidsconcert, dat bijgewoond wordt door duizenden fans. Hun muziek, Alpenrock genoemd, is een kruising tussen volksmuziek, jodelen en hardrock, gezongen in een soort onverstaanbaar Duits dialect. De inleiding, gesproken door Goisern, is al even onbegrijpelijk. Vilsmaier, een bewonderaar van Martin Scorsese's THE LAST WALTZ, tracht de sfeer van dit unieke concert over te brengen op de toeschouwer, maar kan toch niet verhinderen dat het een film werd die uitsluitend gesmaakt zal worden door de fans van Die Alpinkatzen. De band heeft weinig uitstraling naar niet-Duitse rockliefhebbers. Beelden van het concert worden doorsneden met zichten van de Alpen, waar Goisern zorgeloos de toekomst tegemoet gaat. Idee en scenario zijn van Dana Vavrova. Voor de schitterende fotografie tekenden Peter von Haller, Klaus Moderegeer en Peter Refle. De film kreeg een korte bioscoopcarrière, maar kende in Duitsland vooral succes op de videomarkt. Dolby Stereo S.R. Digital.

credits

Regie:
Joseph Vilsmaier, Dana Vávrová
Cast:
Hubert von Goisern, Sabine Kapfinger, Stefan Engel, Wolfgang Maier, Reinhard Stranzinger, Evert van der Waal, Daniel Lins
Productie:
Dana Vávrová, Karolina Jung-Preuss
Muziek:
Die Alpinkatzen, Peter von Haller
Jaar:
1995
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Rock 'n' roll
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Wia die Zeit vergeht (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer