Frankrijk 1998. Drama van François Luciani. Met o.a. Olivier Sitruk, Dominique Guillo, Florence Darel, Julie-Anne Roth en Roger Souza.

VPRO Cinema

Eerste aflevering van sociaal zeemansdrama is gesitueerd in Saint-Jean-de-Luz in de jaren 1960. Manu (Sitruk) is jonge, arme maar ambitieuze tonijnvisser, die van eigen vissersboot droomt. Zijn grote liefde is Violette Levasseur (Darel), dochter van de baas van de lokale conservenfabriek. Met veel moeite kan Manu een boot kopen, die hij Violette noemt, maar gaat spoedig onder schulden gebukt. Wanneer hem aangeboden wordt alcohol te smokkelen naar Afrika, hapt hij toe, maar hij loopt in de val. Zijn ondernemingszin is nu eenmaal een doorn in het oog van de grote vissersbazen. Storend aan dit begin van romanesk fresco zijn de banale dialogen. Gelukkig zijn de decors tot in de puntjes verzorgd en de beelden erg mooi. Scenario van Laure Bonin en Claude d'Anna.

credits

Regie:
François Luciani
Cast:
Olivier Sitruk, Dominique Guillo, Florence Darel, Julie-Anne Roth, Roger Souza, Alain Doutey, Danièle Lebrun, Nicolas Vaude
Scenario:
Laure Bonin
Jaar:
1998
Alt. titels:
Moissons de l`oc[KA1]ean : Meurtre aux urgences (1), Les, Meurtre aux urgences
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen