Legenden: Evita Peron

1998, Andrea Morgenthaler, 45 minuten

Duitsland 1998. Documentaire van Andrea Morgenthaler. Met o.a. Elsa Sabella, Marcus Zucker, Isabel Ernst, Arturo Pons-Bendoja en Pedro Bianchi.

VPRO Cinema

Eva Duarte werd geboren in een klein Argentijns provinciestadje. Ze droomde ervan om een beroemde actrice te worden en op haar vijftiende liep ze van huis weg met een gehuwde tangodanser, die haar in de steek liet toen ze in Buenos Aires aankwamen. Ze wierp zich in het nachtleven en kreeg de kunst onder de knie om mannen rond haar vinger te draaien. Als actrice bleek ze slechts over middelmatig talent te beschikken, maar toch werd ze in de jaren 1940 de best betaalde actrice van Argentini[KA3]e. Zo ontmoette ze Generaal Juan Domingo Peron, minister van Arbeid en bewonderaar van Hitler. Hem verleiden was maar een klein kunstje en korte tijd later trouwden ze ondanks de tegenstand van de legerleiding. Peron bracht het tot president en Evita (de troetelnaam die het volk haar gaf) bereikte haar droom: een legende worden, gehaat door de rijke klasse, op de handen gedragen door de arbeiders van haar land. Een goed gestoffeerde documentaire die gelijktijdig een beeld geeft van de, dank zij de musical, nog steeds internationaal geroemde Evita en van de sociale omstandigheden waarin de arme Argentijnen leefden in de jaren 1930-1950. De makers praten met mensen die haar nog gekend hebben en anderen die haar leven bestudeerden. Morgenthaler schreef zelf het scenario. Commentaar wordt gesproken door Patrick Blank, Walter Niklaus en Käthe Koch. Montage is van Pauline Pauli en achter de camera nam Ioannis Anastasopoulos plaats.

credits

Regie:
Andrea Morgenthaler
Cast:
Elsa Sabella, Marcus Zucker, Isabel Ernst, Arturo Pons-Bendoja, Pedro Bianchi, Lilian Guardo, Antonio Cafiero, Wilfried von Owen, Tino Perez, Laura Micieli
Productie:
Kirsten Burckschat, Gerolf Karwath, Heribert Schneiders, Gustav Adolf Bähr, Helfried Spitra
Jaar:
1998
Alt. titels:
Evita Peron, Peron, Evita
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Legenden: Evita Peron (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer