Schön erfolgreich

1999, Ilona Kalmbach, 45 minuten

Duitsland 1999. Documentaire van Ilona Kalmbach. Met o.a. Senta Berger, Elke Heidenreich, Thérèse Berger, Erika Pluhar en Annemarie Renger.

VPRO Cinema

In Duitsland is ze nog steeds een van de populairste dames van film, tv en toneel. Tussen 1959 en 1987 trad ze op in internationale films, aan de zijde van de grootste acteurs van haar generatie. Senta Berger werd in de buurt van Wenen geboren in 1941 uit doodgewone ouders. Als kind reeds leefde ze voor het theater. Hierin werd ze onvoorwaardelijk gesteund door haar ouders, die zelf ook beiden gedroomd hadden van een toneelcarri[KA2]ere. Ze volgde balletschool en als danseres debuteerde ze in de film DIE LINDENWIRTIN VOM DONAU STRAND (1957). Daarna kreeg ze na een auditie toelating om acteren te studeren aan het Max Reinhardtseminarie. Hier werd ze opgemerkt door Anatole Litvak, die haar een rolletje aanbood in THE JOURNEY (1959). Nadien speelde ze rollen in belangrijke internationale producties. Senta toont plaatsjes in Wenen die voor haar een speciale betekenis hebben en ook haar 94-jarige moeder Thérèse komt aan het woord, evenals een aantal mensen die met haar gewerkt hebben. Verder een hele reeks filmfragmenten en soms zeldzame archiefopnamen. Voor haar talrijke fans zeker niet te missen. Kalmbach schreef het scenario samen met Sabine Jainski en Dieter Fitzau. Ulli Peschke stond in voor de montage en Armin Fausten en Georg Pahl voor de fotografie. Stereo.

credits

Regie:
Ilona Kalmbach
Cast:
Senta Berger, Elke Heidenreich, Thérèse Berger, Erika Pluhar, Annemarie Renger, Arthur Brauner, Elli Silman, Mario Adorf, Bernd Fischerauer
Productie:
Simone Stewens, Maike Lück, Heribert Schwan
Camera:
Georg Pahl
Jaar:
1999
Alt. titels:
Schauspielerin Senta Berger, Die, Senta Berger, Berger, Senta
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Schön erfolgreich (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer