Il n'y a pas d'amour sans histoires

1998, Jérôme Foulon, 105 minuten

Frankrijk/België 1998. Drama van Jérôme Foulon. Met o.a. Clémentine Célarié, Jordan Santoul, Claudine Wilde, Xavier Rothmann en Emilie Delaunay.

VPRO Cinema

In havenstad van Normandi[KA3]e gaat nieuwe vrouwelijke taxichauffeur Monique (C[KA1]elari[KA1]e) er prat op dat zij haar elf-jarig zoontje Olivier (Santoul) alleen heeft opgevoed en dat ze zijn vader niet meer heeft gezien sedert zijn geboorte. Olivier heeft het er zijn nieuwe school moeilijk mee en verzint allerlei verhalen over zijn moeder en vader: zijn vader zou een Britse spion zijn en V[KA1]era (Wilde), een plaatselijke mannequin, zijn moeder... Door Natalie Carter met veel tederheid, emoties en wat humor geschreven verhaal over pre-puber die zich niet lekker in zijn vel voelt. Sober in beeld gebracht met knap spel van de jonge Santoul en van Célarié als zijn moeder die het moeilijk heeft te vatten wat de knaap precies bezielt.

credits

Regie:
Jérôme Foulon
Cast:
Clémentine Célarié, Jordan Santoul, Claudine Wilde, Xavier Rothmann, Emilie Delaunay, Méryl Estragnat, Christian Hecq, Nicole Shirer, Sabrina Leurquin, Eric de Staercke
Muziek:
Alain Jomy
Jaar:
1998
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama, Familiefilm
Landen:
Frankrijk, België


op televisie
0 uitzendingen

Reageer