Frankrijk 1998. Documentaire van Claude Fléouter en Jacques Pessis. Met o.a. France Brel, Pierre Brel, Alexandre Jardin, Claude Lelouch en Maurane.

VPRO Cinema

Een balans van leven en werk van de Belgische legendarische zanger Jacques Brel. In diverse interviews vertelt Brel zelf over zijn dromen, zijn idealen, zijn idolen. Zijn dochter France en broer Pierre hebben het over zijn jeugdjaren en zijn getormenteerde leven als volwassene. Dit alles wordt doorspekt met zeldzame opnamens van de jonge Brel en, vanzelfsprekend, een resem optredens waarin we de zanger op zijn beste momenten volgen. Het pleit voor de makers dat ze geen compilatie gemaakt hebben van zijn bekendste titels, maar vooral aandacht hebben voor chansons die minder herkenning zullen oproepen bij de meer oppervlakkige Brel-fans. Claude Lelouch praat over de filmloopbaan van Brel en enkele collega's loven het unieke talent dat hij was. Een film die een oprecht beeld geeft van wie Brel was en niet enkel een positieve toon aanslaat. Gemaakt t.g.v. de twintigste verjaardag van het overlijden van Brel. Fléouter en Pessis schreven het scenario. Guilaine Grisard-Colonna stond in voor de montage en Patrice Marchetti en Frédéric Variot stonden achter de camera.

credits

Regie:
Claude Fléouter, Jacques Pessis
Cast:
France Brel, Pierre Brel, Alexandre Jardin, Claude Lelouch, Maurane, Pierre Bachelet, Kent, Mano Solo, Raymond Devos, Serge Lama
Productie:
André Breuvart, Alain Armani, Loïc Limon
Muziek:
Johnny Hallyday, Jacques Brel, Charles Trenet
Jaar:
1998
Alt. titels:
Jacques Bres, Brel, Jacques
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Jacques Brel (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken