Frankrijk/Ierland 1998. Romantiek van Sébastien Grall. Met o.a. Annie Girardot, Sonia Vollereaux, Laura Brennan, Romain Redler en Eithne Dempsey.

VPRO Cinema

Nicolas (Deutsch) is een zestien-jarige, intelligente jongen die erg lijdt onder het feit dat hij verschrikkelijk stottert. Hij is niet in staat een woord in een maal uit te spreken. Sinds een achttal maanden voert hij correspondentie met de Ierse Cynthia (Brennan). Op die manier kan hij zich uitdrukken zonder tegengewerkt te worden door zijn handicap. Als zij opbelt komt zijn oudere broer Bertrand (Redler) aan het toestel. Maar nu schrijft Cynthia dat ze tijdens de vakantie naar Frankrijk wil komen en hem ontmoeten. Nicolas wil een therapie volgen om van zijn stotteren af te raken. Gevoelige, intelligent geschreven dramatische film over een jongen die zijn handicap wil overwinnen. Deutsch geeft op onvergetelijke manier gestalte aan dit personage en hij wordt uitstekend geholpen door Girardot als een vrouw die gekwetst werd door het leven en die de jongen hetzelfde lot wil besparen. Ondanks het gegeven wordt de film nergens sentimenteel. Anne Valton en Marina Ni Dhubhain schreven het opmerkelijke scenario. Mooie fotografie van Richard Andry. Stereo.

credits

Regie:
Sébastien Grall
Cast:
Annie Girardot, Sonia Vollereaux, Laura Brennan, Romain Redler, Eithne Dempsey, Macdara O'Fatharta, Seona Ni Bhriain, Susan Walsh, Darach O'Tuairisc, Vincent Ahern, Stéphanie Jobert, Jocelyn Quivrin, Enrico Di Giovanni, Philippe Faure, Renée Cousseau, Guy Grosso, Brigitte Guedj, Anne Loiret, Célia Granier-Deferra, Lorànt Deutsch
Productie:
Fabienne Servan-Schreiber, Jean-Pierre Fayer, John Kelleher, Bertrand De la Fontaine, Kevin Donegan
Muziek:
Fiachra Trench
Jaar:
1998
Alt. titels:
Façon de le dire, La
Genres:
Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Vriendschap & eerste liefde, Gehandicapten, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk, Ierland


op televisie
0 uitzendingen

La façon de le dire (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken