Frankrijk/België 1999. Drama van Arnaud Selignac en Arnaud Sélignac. Met o.a. Sophie Duez, Catherine Jacob, Caroline Baehr, Lucie Barret en Bernard Yerlès.

VPRO Cinema

In tweedelige Belgisch-Franse tv-film pleegt ten onrechte afgedankte Paul Dubreuil (Yerles) bij zijn werkgever in en belandt in gevangenis van Saint Martin op eiland R[KA1]e. Zijn gezinsleven stort ineen. Ten einde raad besluit zijn vrouw Julie (Duez) met hun achtjarig dochtertje Clara (Barret) te verhuizen naar R[KA1]e om er dichter bij haar man te zijn. Hier leert zij twee vrouwen kennen die haar leven grondig zullen veranderen: Madeleine (Jacob) met ook een man in de bajes en Agn[KA2]es (Baehr), een jonge oesterkweekster die verliefd is op een gedetineerde, waarvan zij weldra een kind verwacht. Samen gaan zij aan de slag in oude zoutmijn, in afwachting dat hun mannen vrijkomen. Dat gebeurt druppelgewijs en de moeilijkheden stapelen zich op. Maar de vriendschap tussen de vrouwen overwint de problemen die de mannen veroorzaken. Na lange weg te hebben afgelegd overwint iedereen zijn waardigheid en levensvreugde...Op randje van melodramatiek geschreven scenario van Alexandra Deman, gered door sterk spel van drie wilskrachtige vrouwen.

credits

Regie:
Arnaud Selignac, Arnaud Sélignac
Cast:
Sophie Duez, Catherine Jacob, Caroline Baehr, Lucie Barret, Bernard Yerlès, Frédéric Pierrot, François Berléand, Joséphine Drai, Laurent Olmedo
Muziek:
Marc Perier, Alain Corno
Jaar:
1999
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Gevangenisfilm, Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk, België


op televisie
0 uitzendingen

Fleurs de sel (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken