El escarabajo de oro

1997, Vicente J. Martín, 85 minuten

Spanje 1997. Familiefilm van Vicente J. Martín en Vicente J. Mart´n. Met o.a. Andrés Alexis Fernández, Juan Carlos Gabarda, Juan Carlos Lee, Alicia Ramírez en Mónica Valero.

VPRO Cinema

De jonge William Legrand (Fern[KA1]andez) arriveert in het gezelschap van zijn knecht Jupiter (Lee) op een Kara[KA3]ibisch eiland, in de hoop een schat te vinden in de gezonken Spaanse gallioenen. Het geluk is met hen wanneer hij, naast een vreemde gouden kever, een zak vindt waarin het plan steekt van de plaats waar de schat van kapitein Kidd begraven ligt. Ze krijgen de hulp van Lt. Grant (Sanch[KA1]is), die echter van plan is de schat te stelen zo gauw ze hem gevonden hebben. Maar dan verschijnen er eensklaps spookachtige figuren uit de zee: de spoken van de piraten, geleid door kapitein Kidd (Bra[KA6]na). Een slordige, overbodige herverfilming van het beroemde verhaal van Edgar Allan Poe. Je kan er geen ogenblik in geloven en ook al is de stijl duidelijk gericht op een jong publiek, toch zijn er enkele gruweleffecten in verwerkt die de allerjongsten zullen afschrikken. Het peil van de vertolkingen tart alle verbeelding en de barslechte Engelse na-synchronisatie werkt nog eens zo negatief. Poe`s schitterende verhaal werd op vakkundige wijze de vernietiging ingeschreven door Juan Piquer (die zelf als regisseur ook enkele miskleunen op zijn naam heeft staan). Fotografie is van Tomás Más. Exporttitel: THE GOLD BUG.

credits

Regie:
Vicente J. Martín, Vicente J. Mart´n
Cast:
Andrés Alexis Fernández, Juan Carlos Gabarda, Juan Carlos Lee, Alicia Ramírez, Mónica Valero, Tsung Cheng, John Legget, Frank Braña, Francisco Sanchís, Manuel Mañez, Germán Montaner, Andres Alexis Fernandez
Productie:
Teresa Sancho de Merás, Juan Piquer, José Ortega, Primitivo Rodríguez, Antonio Mayans
Camera:
Tomás Más
Muziek:
A. Hacksaw, B. Bennet
Jaar:
1997
Alt. titels:
Escarabajo de oro, El, Gold Bug, The
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Piratenfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

El escarabajo de oro (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer