Week-End

1998, Erik Gustavson, 87 minuten

Noorwegen 1998. Actiefilm van Erik Gustavson. Met o.a. Camilla Strøm-Henriksen, Kim Kolstad, Per Jansen, Thea Westby en Kai Remlov.

VPRO Cinema

Wat een alledaagse inbraak had moeten zijn krijgt een heel andere wending als Dr. Strand onverwacht thuis komt terwijl TK (Str[KA13]om-Henriksen) en haar willoze vriend Allan (Kolstad) op zoek zijn naar de kluis. Het misdadige koppel springt door het venster en raast weg in de wagen van Strand. Wat ze niet onmiddellijk beseffen is dat het dochtertje van de Strands zich op de achterbank bevindt. Op aanraden van TK rijden ze naar een afgelegen eiland om de zaak wat te laten berusten en om te beslissen wat ze met het kind gaan doen. Naarmate ze echter hun bestemming bereiken wordt TK geplaagd door beelden van twee meisjes die op een rots staan. Het wordt nog vreemder wanneer TK de weg uitstekend weet te vinden op het eiland en ze een bekende blijkt te zijn van de bewoners. Bevreemdende fantastische thriller waarin toeval en noodlot erg belangrijk zijn. Wat begint als een ontvoeringsdrama wordt door talrijke onverwachte plotwendingen compleet overhoop gehaald tot een drama van een kleine gemeenschap die gekweld wordt door de misdaden van hun voorouders. Een beklemmende en uiterst originele prent die je steeds weer op het verkeerde been zet. Gustavson schreef het scenario samen met Arne Berggren. Fraaie fotografie van Philip [KA13]Ogaard.

credits

Regie:
Erik Gustavson
Cast:
Camilla Strøm-Henriksen, Kim Kolstad, Per Jansen, Thea Westby, Kai Remlov, Anne Marit Jacobsen, Lene Bragli, Jon Øigarden, Per Christensen, Lasse Lindtner
Productie:
Olav Øen
Muziek:
Randall Meyers
Jaar:
1998
Alt. titels:
Weekend
Genres:
Actiefilm, Thriller, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Noorwegen


op televisie
0 uitzendingen

Week-End (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer