Zwitserland/Duitsland/Israël 1997. Romantiek van Yossi Somer. Met o.a. Ayelet Z'urer, Yehezkel Lazarov, Yuval Zamir, Moshe Ivge en Orna Porat.

VPRO Cinema

Sinds hun jeugd zijn de joods-orthodoxe Lea (Z`urer) en Hanan (Lazarov) door een belofte van hun vaders voor elkaar bestemd. Door een tragische speling van het lot worden de twee uit elkaar gedreven. De jaren kunnen echter hun liefde voor elkaar niet uitwissen, maar Lea's vader heeft de belofte verbroken door zijn dochter aan een andere man te beloven. Lea zoekt haar toevlucht tot de studie van de kaballah en een reeks visioenen overtuigen haar van haar liefde voor Hannan. Op dat ogenblik wordt Hannan vermoord. Maar niet alles is verloren want de geest van Hannan keert terug in het lichaam van Lea. Een mooie magische fabel, gebaseerd op oude joodse legendes. Het is een verhaal van menselijke passies en magie, geplaatst tegen het decor van de orthodoxe wijken van het hedendaagse Jeruzalem. De film gunt ons ook een blik op de traditionele joodse levenswijze. De acteurs leven zich uitstekend in hun personages in. Regisseur Somer is een leerling van Charles Crichton en Fred Zinneman. Eyal Sher, Peter Reichenbach en Somer bewerkten het toneelstuk The Dybbuk van Sholom Ansky. Fotografie was in handen van Manu Kadosh. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Yossi Somer
Cast:
Ayelet Z'urer, Yehezkel Lazarov, Yuval Zamir, Moshe Ivge, Orna Porat, Igal Naor, Alon Dahan
Productie:
Rüdiger Findeisen, Yossi Somer, Peter-Christian Fueter, Edi Hubschmid
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
1997
Alt. titels:
Dybbuk B'sde Hatapuchim Hakdoshim, Ha, The Dybbuk of The Holy Applefield, Dybbuk of The Holy Applefield, The, Ahava Asura, Dybbukm The
Genres:
Romantiek, Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten, Romantisch drama
Landen:
Zwitserland, Duitsland, Israël

op televisie
0 uitzendingen