Spanje 1997. Horror van Agustín Villaronga. Met o.a. María Barranco, Terele Pávez, Ruth Gabriel, Angel De Andrés Lopez en Gustavo Salmerón.

VPRO Cinema

Lara (Barranco) is de presentatrice van de occulte tv-show `99.9`. Tijdens een van haar uitzendingen krijgt ze een telefoontje waarin de dood gemeld wordt van Victor (Salmerón), een oude vriend die onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam op het kerkhof van een klein stadje dat Jimena de la Sierra heet. Om klaarheid in de zaak te brengen gaat Lara naar Jimena. In de eenvoudige, maar macabere omgeving van het stadje komt Lara terecht in een wereld van waanzinnige geheimen en onbeantwoorde vragen. Achter elke hoek kan een verschrikkelijk geheim verborgen zijn dat zijn oorsprong vindt in het hiernamaals. Een huiveringwekkende duik in een ijzingwekkende hel waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Thematisch is de film verwant aan de X-FILES, maar Villaronga gaat veel verder dan de tv-serie ooit zou durven gaan. Een film die je met klamme handen van de schrik uitkijkt. De mooie Barranco levert een prachtige prestatie als de jonge vrouw. Villaronga schreef het scenario samen met Lourdes Iglesias en Jesús Regueira. Schitterende fotografie vol koele blauwe tinten van Javier Aguirresarobe. Ondertitel: EL MIEDO TIENE UN NUMERO.

credits

Regie:
Agustín Villaronga
Cast:
María Barranco, Terele Pávez, Ruth Gabriel, Angel De Andrés Lopez, Gustavo Salmerón, Juan Marquez, Simón Andreu, Miguel Picazo, Pedro Mari Sanchez
Productie:
Antonio Guillén Rey, Marta Murube, Antonio Cardenal
Muziek:
Javier Navarrete
Jaar:
1997
Alt. titels:
Miedo tiene un numero, El
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

99.9 (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken