Duitsland 1999. Mysterie van Michael Knof. Met o.a. Oliver Stokowski, Chantal de Freitas, Dieter Montag, Martin Semmelrogge en Friedrich-Karl Praetorius.

VPRO Cinema

Enkele scholieren doen bij twintigtal bewoners van flatgebouw in Offenbach belletje-trek. Man in rolstoel is daar getuige van. Door een intercom hoort hij ook een schreeuw en een schot. Hij verwittigt meteen de politie maar de commissarissen Robert Grosche (Stokowski) en Carol Reeding (de Freitas) kunnen ter plaatse bij geen enkele van de inwoners een misdaad vaststellen. De enige verrassing voor hen is dat hun collega Schlosser (Montag) in het gebouw woont... Toch volgt een geval van moord. Gezocht wordt naar plaats van misdaad (Tatort!) en dader, iemand chanteert een supermarkt door hondenvoer te vergiftigen en een Afrikaan valt als slachtoffer van de afperser. Weinig opwindende plot met flauwe showdown, geschreven door Rolf Silber en Rudolf Bergmann. Gelukkig enkele amusante nevenhandelingen, wat sfeervolle lokale kleur en veel zorg voor details, tot bij de kleinste bijrollen.

credits

Regie:
Michael Knof
Cast:
Oliver Stokowski, Chantal de Freitas, Dieter Montag, Martin Semmelrogge, Friedrich-Karl Praetorius, Daniela Hoffmann, Hans-Martin Stier, Manfred Möck, Jessica Kosmalla, Kay Schulze
Scenario:
Rolf Silber
Jaar:
1999
Alt. titels:
Schellekloppe
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen