Escape From Earth

1998, Christopher Rowley, 100 minuten

Verenigde Staten/Canada 1998. Documentaire van Christopher Rowley. Met o.a. Eugene Cernan, Norman Thagard, Frank Sietzen, Robert H. Frisbee en Harrison J. Smidt.

VPRO Cinema

Op 21 juli 1969 werd een droom zo oud als de mensheid eindelijk werkelijkheid: de mens zette de eerste stap op een buitenaards hemellichaam. Het ruimtetijdperk was aangebroken. Vanaf de eerste ruimtewandeling van Eugene Cernan in 1966 tot het einde van de 20e eeuw werd aardig wat vooruitgang geboekt. Alles wordt in gereedheid gebracht om in de 21e eeuw te beginnen met de kolonisatie van de ruimte, maar voor het zover is moeten er nog aardig wat problemen opgelost worden. Via interviews, geacteerde fragmenten, animatie, speciale effecten en unieke beelden genomen met de Hubble-telescoop wordt in het eerste deel van deze documentaire getoond hoever de mens stond op het einde van de 20e eeuw met de verovering van de ruimte. In het tweede deel wordt een wetenschappelijke studie gemaakt van een fictieve bemande reis naar Alpha Centauri, op zoek naar een nieuwe planeet om leven op neer te zetten. Door deze mengeling van fictie en realiteit werd het een uiterst boeiende documentaire, die zeker niet moet onderdoen voor science-fact-films als CONTACT. Sarah Peat schreef het knappe scenario. De commentaar geschreven door Allen Abel wordt ingesproken door Aubrey Singer. Montage is van John Whitcher. Harry Makin stond achter de camera. Ook bekend als THE FINAL FRONTIER - TO THE STARS.

credits

Regie:
Christopher Rowley
Cast:
Eugene Cernan, Norman Thagard, Frank Sietzen, Robert H. Frisbee, Harrison J. Smidt, Mike Golightly, Alan Binder, James Dunstan, Dick Tumlison, Donald Yeomans, John Lewis, Laurence Krauss, Nigel Packham, Lynn Whiley, Nick Kanas, Paul Ewald
Productie:
Jane Armstrong, Christopher Rowley, David Lint, Claire Welland, Andrea Glinski
Camera:
Harry Makin
Muziek:
John Welshman
Jaar:
1998
Alt. titels:
Final Frontier - To The Stars, The
Genres:
Documentaire, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Canada


op televisie
0 uitzendingen

Escape From Earth (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer