Hitman Hart, Wrestling With Shadows

1998, Paul Jay, 80 minuten

Canada 1998. Documentaire van Paul Jay. Met o.a. Bret 'Hitman' Hart, Vince McMahon, Shawn Michaels, Stu Hart en Helen Hart.

VPRO Cinema

Al sinds vijftien jaar staat Bret Hart, bijgenaamd Hitman, aan de top van de Canadese catchwereld. Drie keer bracht hij het tot wereldkampioen. Op zijn veertigste maakt hij zich klaar voor de belangrijkste match van zijn leven, Hij moet zijn wereldtitel verdedigen tegen Sharpshooter, een geduchte tegenstander. We volgen de voorbereidingen en het gevecht, onderbroken door herinneringen van Hart aan zijn jeugd, zijn ouders en zijn carrière. De vraag die gesteld wordt is of catch een sport is of enkel een georkestreerd spektakel. Goed opgebouwde documentaire, volledig ingesproken door Hart en zijn familie, die vooral catchliefhebbers zal weten te boeien. Regisseur/scenarist Jay levert tevens het bewijs dat een catcher niet steeds de hersenloze kleerkast is, zoals steeds wordt beweerd, maar dat hij ook een intelligent prater kan zijn. Het geheel werd gemonteerd door Manfred Becker. Fotografie is van Joan Hutton en Craig Wrobleski.

credits

Regie:
Paul Jay
Cast:
Bret 'Hitman' Hart, Vince McMahon, Shawn Michaels, Stu Hart, Helen Hart, Allison Hart, Ellie Hart, Diana Hart, Keith Hart, Michael Lansberg
Productie:
Sally Blake, Paul Jay, David M. Ostriker, Silva Basmajian, Amy Briamonte
Camera:
Joan Hutton
Muziek:
Tara MacLean, Colin Cripps, Tihm Clément, Russell Walker
Jaar:
1998
Alt. titels:
Wrestling With Shadows, Heimliche Wut des Catchers, Die, Bret Hart, Hart, Bret
Genres:
Documentaire, Biografie, Sportfilm
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Reageer