Pop Galerie: Can

1999, Rudi Dolezal, 60 minuten

Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Irmin Schmidt, Holmer Czukay, Michael Karoli, Malcolm Mooney en Jake Liebezelt.

VPRO Cinema

In 1969 ontstond in Keulen de popgroep Can, bestaande uit Mooney (zanger), Schmidt (keyboards); Czukay (bass), Karoli (gitaar) en Liebezelt (batterij). Binnen korte tijd ontpopten ze zich tot de populairste electronic popgroep van Duitsland. Tot 1976 brachten ze negen albums uit, die allen op heel wat belangstelling mochten rekenen. Daarna gingen ze allen hun eigen weg. Tot ze in 1986 besloten terug bij elkaar te komen voor de opname van een nieuw album. Twee jaar later lag [KL]Right Time[KLE] bij de platenboer. Deze documentaire concentreert zich vooral op de opname en het succes van het album uit 1986. Een weinig opwindende documentaire over een (buiten Duitsland) weinig betekenende popgroep. De muziek die ze ten gehore brengen had duidelijk niet het gehalte om veel rimpels te veroorzaken op de golven van het popgebeuren. Rossacher schreef het scenario samen met Klaus Hundsbichler, die tevens instond voor de montage. Fotografie is van Hermann Dunzendorfer en Peter Rösler. Stereo.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Irmin Schmidt, Holmer Czukay, Michael Karoli, Malcolm Mooney, Jake Liebezelt, Hildegarde Schmidt, Shirley Karoli, Damo Suzuki
Productie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher, Thorsten Simon, Jörg Jungwirth, Caroline Auret
Camera:
Hermann Dunzendorfer
Muziek:
Can
Jaar:
1999
Alt. titels:
Can
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Pop Galerie: Can (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer