Frankrijk 1997. Romantiek van Dominique Cheminal. Met o.a. Fanny Cottençon, Jean-Marc Thibault, Jacques Spiesser, François Mathouret en Robinson Stévenin.

VPRO Cinema

De zestien-jarige Vincent (St[KA1]evenin) brengt zijn vakantie samen met zijn ouders door op een Bretoens eiland. Ze verblijven in het pension van Jeanne (Cotten[KA10]con), de weduwe van een visser. Bernard Papin (Thibault) en zijn gezin zijn de andere gasten. Bernards dochter Virginie (Le Fur) tracht de aandacht van Vincent te winnen, maar deze wordt vooral geïntrigeerd door de mysterieuze Jeanne, waarvan hij vermoedt dat ze gekweld wordt door een geheim dat ze aan niemand kan meedelen. Weinig opwindend beeld van gezinsvakanties aan de kust. Op de beste momenten lijkt het een aanbieding uit een of andere reisbrochure, voor de rest volgen we het ontwaken van een puber tot een jongeman die zich niet langer laat leiden door zijn ouders. Het goede spel van Cottençon kan geen leven brengen in deze matte, langdradige film over problemen die er geen zijn. Het scenario is van de hand van Mitchell Hooper. Wie toch kijkt kan tenminste genieten van de fraaie fotografie van Etienne Fauduet.

credits

Regie:
Dominique Cheminal
Cast:
Fanny Cottençon, Jean-Marc Thibault, Jacques Spiesser, François Mathouret, Robinson Stévenin, Gaëlle Le Fur, Nathalie Krebs, Nathalie Courval, Marion Ducamp, Fabien Thomann, Marjorie Curty, Régis Lévi, Didier Fouquet, Chloé Grunwald, Bertrand Pinto
Scenario:
Mitchell Hooper
Productie:
Chloé Grunwald, Patrice Meyer, Yannick Labaye
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1997
Alt. titels:
Femme du pêcheur, La
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Vriendschap & eerste liefde, Romantisch drama, Volwassen worden
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La femme du pêcheur (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken