Les Renoir ou l'esprit d'une famille

1999, Claude-Jean Philippe, 55 minuten

Frankrijk 1999. Documentaire van Claude-Jean Philippe. Met o.a. Henri Cartier-Bresson, Françoise Giroud, Pierre-William Glenn, Maya Picasso en Alain Renoir.

VPRO Cinema

Een portret van een van de belangrijkste artistieke families van Frankrijk, de Renoirs. Beginnende bij kunstschilder Auguste Renoir (1841-1919), een meester van het existentialisme, komen we via de broers Pierre Renoir (1885-1952), een van de topacteurs van zijn tijd, en Jean Renoir (1894-1979), pionier van de Franse film die uitgroeide tot een van de grootste cineasten ter wereld bij Claude Renoir (1913-1993), zoon van Pierre en een van de meest gewaardeerde, 'directeurs de photographie'. Commentaar wordt o.a. geleverd door de volgende generatie Renoirs, Alain, zoon van Jean en actrice Sophie, dochter van Claude en Jean Rochefort, een intieme vriend van zowel Pierre als Jean. We zien fragmenten uit interviews met Jean en beelden uit films als PARTIE DE CAMPAGNE, MADAME BOVARY, LA CAROSSE D'OR en CAN-CAN. Een boeiend portret dat enkel door de gevariëerdheid van de betrokken personen oppervlakkig blijft. Regisseur Philippe schreef het scenario samen met Sophie Renoir, die tevens de tekst insprak. Montage is van Cécile Coolen en fotografie van Jean Barrault en Tom Jordan.

credits

Regie:
Claude-Jean Philippe
Cast:
Henri Cartier-Bresson, Françoise Giroud, Pierre-William Glenn, Maya Picasso, Alain Renoir, Sophie Renoir, Jean Rochefort
Scenario:
Regisseur Philippe
Productie:
Xavier Carniaux, Elisabeth Marliangeas, Fabrice Puchault, Philippe Lemore, Elisabeth Girard
Muziek:
Renaud Gagneux
Jaar:
1999
Alt. titels:
Renoir ou l'esprit d'une famille, Les
Genres:
Documentaire, Biografie, Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst, Film over Film
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer