Barbara, je chante ma vie

1999, Philippe Kohly, 85 minuten

België/Frankrijk 1999. Documentaire van Philippe Kohly. Met o.a. Jean-Claude Brialy, Marie Chaix, Jo Dekmine, Sophie Makhno en Georges Moustaki.

VPRO Cinema

Diepgravende documentaire over de `zangeres in het zwart`, Barbara, die in juni 1930 te Parijs geboren werd als Monique Serf. Nadat ze met haar familie als joden ondergedoken had gezeten, trok ze na de oorlog naar Belgi[KA3]e. Daar trad ze op in cabarets te Brussel en Charleroi als Barbara Brodsky. Haar grote voorbeeld was Edith Piaf. Na de dood van haar vader in 1959 vestigde ze zich terug in Parijs. Ze legde haar bittere herinneringen aan haar vader vast in het lied `Nantes`, dat tevens de geboorte inluidde van Barbara, de zangeres die een sensatie werd toen ze in 1963, gesteund door Georges Brassens, optrad in de Bobino. Ze werd goede maatjes met Jacques Brel, die haar zelfs aanzette haar filmdebuut te maken in zijn film FRANZ (1971). Het portret van een vrouw die heel haar leven gevochten heeft tegen haar eigen onzekerheid. Op de soundtrack krijgen we al haar bekende nummers te horen. Een knap document over een moedige vrouw die wist wat ze wou en weigerde compromissen te sluiten. Ze stierf in november 1997. Kohly schreef het scenario. Claude Hermann sprak de commentaar in. Montage is van Claudine Dupont. Frank Dhelens stond achter de camera. Stereo.

credits

Regie:
Philippe Kohly
Cast:
Jean-Claude Brialy, Marie Chaix, Jo Dekmine, Sophie Makhno, Georges Moustaki, Roland Romanelli, William Sheller, Claude Sluys
Productie:
Pierre Bouteiller, Christiane Graziani, Élodie Léonard
Camera:
Frank Dhelens
Muziek:
Édith Piaf, Barbara
Jaar:
1999
Alt. titels:
Barbara
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
België, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Barbara, je chante ma vie (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer