Flieg Opa, flieg

1996, Thomas Draeger, 140 minuten

Duitsland 1996. Avonturenfilm van Thomas Draeger. Met o.a. Nadja Voigt, Martin Goeres, Daniela Hoffmann, Christen Marquitan en Michael Walke.

VPRO Cinema

Op zijn verjaardag vertrekt opa in het geheim met een zelfgemaakt vliegtuig naar een onbekende bestemming. De enige die van dit plan op de hoogte is, is zijn tienjarige kleinzoon Max (Goeres). Zijn ouders Manfred (Walke) en Vera Deichman (Marquitan), zijn ten einde raad. Ze weten niet beter of opa is seniel geworden en zwerft ergens in de stad rond. Manfreds broer G[KA3]unther (Herrmann) is razend want opa heeft geen testament gemaakt en hij kan het geld best gebruiken. Een ongelukje brengt Vera in contact met helderziende Julie (Hoffmann) en haar dochtertje Marie (Voight). De twee zijn dakloos en Julie maakt zo'n indruk op Vera dat deze hen huisvest in het huisje in hun tuin. Maar dan beginnen de rekeningen binnen te stromen. Voor Günther is dit de gelegenheid om te opperen voor de verkoop van opa's goederen, want de oude baas is duidelijk ontoerekingsvatbaar geworden. Een kleine familiegeschiedenis die weinig geloofwaardig overkomt. De volwassenen schmieren op ergerlijke manier en zelfs kinderen kunnen onmogelijk in deze karikaturen geloven. Waarom moeten volwassenen in kinderfilms steeds zulke dwaze personages zijn? Peter Bauhaus schreef het scenario. Fotografie is van Thomas Plenert. Wordt uitgezonden in twee delen.

credits

Regie:
Thomas Draeger
Cast:
Nadja Voigt, Martin Goeres, Daniela Hoffmann, Christen Marquitan, Michael Walke, Matthias Herrmann, Eckhardt Bogda, Karl-Maria Steffens
Scenario:
Peter Bauhaus
Productie:
Michael Scheel, Bärbel Lutz-Saal
Camera:
Thomas Plenert
Muziek:
Heiko Pagels
Jaar:
1996
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, Menselijke relaties
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Flieg Opa, flieg (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer