Skippy and The Intruders

1969, Lee Robinson, 94 minuten

Australië 1969. Familiefilm van Lee Robinson. Met o.a. Ed Devereaux, Tony Bonner, Ken James, Garry Plankhurst en Liza Goddard.

VPRO Cinema

Matt Hammond (Devereaux), de opzichter van het nationaal park, krijgt van twee mannen die zich uitgeven voor beroepsvissers, het verzoek voor een vergunning om hun kamp op te slaan in een beschermd gedeelte van het park. Hij geeft de toelating, maar helicopter-bewaker Jerry (Bonner) vertrouwt het zaakje niet. En gelijk heeft ie, want de kerels hebben de opdracht om enkele loodzware kisten te stelen uit het wrak van een gezonken schip. Sonny (Plankhurst), Matts zoontje, en zijn meer dan intelligente kangoeroe Skippy ontdekken dit en gaan op onderzoek, geholpen door hun vriendin Clancy (Goddard). Weinig originele jeugdfilm die bol staat van de clichés, maar daar zullen de jonge toeschouwers zich bitter weinig van aantrekken. Die verliezen ongetwijfeld hun hart aan de zo menselijk reagerende Skippy, het Australisch equivalent van Lassie of Flipper, in een nieuw filmavontuur. De kangoeroe acteert trouwens beter dan de meeste acteurs. Regisseur Robinson en Ross Napier schreven het scenario. Fotografie is van Peter Menzies, terwijl Ron Taylor voor de onderwaterfotografie tekende.

credits

Regie:
Lee Robinson
Cast:
Ed Devereaux, Tony Bonner, Ken James, Garry Plankhurst, Liza Goddard, Ron Graham, Jeanie Drynan, Kevin Miles, Jack Hulme, Jeff Ashby, George Assang, Robert Bruning, John Unicomb, Mike Dawkins
Productie:
Lee Robinson, Joy Cavill, Bob Austin, John McCallum, Bill Lambert
Camera:
Peter Menzies jr
Muziek:
René Devereaux, Eric Jupp
Jaar:
1969
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Australië


op televisie
0 uitzendingen

Skippy and The Intruders (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer