Zinderend

1988, Paula van der Oest, 25 minuten

Nederland 1988. Drama van Paula van der Oest. Met o.a. Matthias Maat, Dafne Westerhof, Jurg Molenaar, Marc Pos en Coby Stunnenberg.

VPRO Cinema

Een groepje mensen ligt te zonnen op het terras van een afgesloten stuk strand. De verveling slaat toe en langzaam maar zeker beginnen ze elkaar te beledigen. Dan verschijnt een sensuele onbekende vrouw die de routine doorprikt, temeer daar ze zich niet wil mengen met de rest van de groep. Tot overmaat van ramp durft de nieuwelinge te klagen over het eten en de service. Daar moet iets tegen ondernomen worden. Stijlvast huis-clos- verhaal gedompeld in een onvervalste Polanski-sfeer. Het geheel is amusant, maar lijkt niet helemaal afgewerkt. Wat regisseur/scenariste Van der Oest wou bereiken was duidelijk te hoog gegrepen voor een debutante (de film werd gemaakt als eindexamenfilm voor de Nederlandse Film en Televisie Academie). Toch houdt de uitwerking van sommige personages best een belofte in voor de toekomst. Paul Ruven fungeerde als regie-assistent. Fotografie is van Alexandra Drehmanns.

credits

Regie:
Paula van der Oest
Cast:
Matthias Maat, Dafne Westerhof, Jurg Molenaar, Marc Pos, Coby Stunnenberg, Karina Holla, Henk Strijbosch, Dana Jongeling, Hans van Hechten, Christine Sonntag, Peter Schneider, Metta Gramberg, Dries Smits
Camera:
Alexandra Drehmanns
Muziek:
Django Rheinhardt
Jaar:
1988
Genres:
Drama, Horror, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama, Menselijke relaties
Landen:
Nederland


op televisie
0 uitzendingen

Zinderend (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer