Last Christmas

1999, Adrian Shergold, 75 minuten

Verenigd Koninkrijk 1999. Fantasy van Adrian Shergold. Met o.a. Pauline Quirke, Ray Winstone, Phil Daniels, Phillip Dowling en Matt Bardock.

VPRO Cinema

Een jaar geleden, de dag voor kerstmis, kwam glazenwasser Neville (Winstone) door een val om het leven. Zijn negen-jarige zoontje Frank (Dowling) heeft de dood van zijn vader nog steeds niet verwerkt en dit leidt regelmatig tot moeilijkheden met zijn moeder Gwen (Quirke). Dan op een avond staat Neville eensklaps voor hem. Gwen kan Neville niet zien en is ervan overtuigd dat de jongen zijn fantasie weer eens de vrije loop laat gaan. Gwen wordt het hof gemaakt door buurman Geoff (Daniels), die door zijn vrouw in de steek werd gelaten. Neville is ervan overtuigd dat Gwen de hand heeft in zijn dood. Samen met Frank onderneemt hij een reis, vliegend boven Londen, om het verleden weer samen te stellen. Voor Frank is het een onvergetelijk avontuur waarin de wetten van ruimte en tijd getrotseerd worden. Een weinig overtuigend jeugdavontuur dat aantoond dat volwassenen het niet steeds bij het rechte eind hebben. Het is niet eenvoudig om in Winstone te geloven als engel, maar hij heeft wel enkele plezierige momenten. Quirke is goed als de bezorgde moeder, maar het is de kleine Dowling die de show doorlopend steelt. De kerstgedachte is niet altijd prominent aanwezig in dit scenario, geschreven door Tony Grounds. Fotografie is van Peter Middleton. Stereo.

credits

Regie:
Adrian Shergold
Cast:
Pauline Quirke, Ray Winstone, Phil Daniels, Phillip Dowling, Matt Bardock, Ella Daniels, Mark Benton, Donna Ewin, Ahsen Bhatti, Suzanne Burden, Tony Grounds, Chay Sorkin, Ellie Shergold
Scenario:
Tony Grounds
Productie:
David Snodin, Jane Tranter, Sally French
Camera:
Peter Middleton
Muziek:
Nick Bicât
Jaar:
1999
Genres:
Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Kerstfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Last Christmas (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer