Taming the Floods

2000, Jan van den Berg, 50 minuten

Nederland 2000. Drama van Jan van den Berg. Met o.a. Jan Decleir, Joanna Furmaga, Frank Rigter, Karoline Wajda en Andrzej Zarnecki.

VPRO Cinema

De oudere Nederlandse landschapsarchitect Jan (Decleir) werkt in Polen aan de inrichting van nieuwe natuurgebieden. Op basis van zijn Nederlandse expertise adviseert hij om waterreservoirs te bouwen die de regelmatig overstromende rivieren moeten beteugelen. Hij werkt samen met de Poolse Joanna (Furmaga), maar schiet niet erg op met de plaatselijke bevolking. Hij houdt te weinig rekening met hun gevoelens. Zijn opdrachtgevers, die het gebied willen industrialiseren, sturen David (Rigter) naar hem toe en deze merkt onmiddellijk dat Jan van de goedgekeurde plannen is afgeweken. Jan wil de dijken doorsteken zodat de hele streek terug een kostbaar natuurgebied wordt. David tracht hem op andere gedachten te brengen. Een aangrijpend pleidooi voor het behoud van de natuur in zijn oorspronkelijke staat. Wat is het belangrijkste: de mens (het kapitaal) of de natuur? Decleir zet zijn personage vol overtuiging neer, maar zal er toch niet in slagen zijn ambities waar te maken. Een korte, maar indrukwekkende rolprent. Jan van den Berg en Joop Visser schreven het scenario. Fotografie is van Stef Tydink. Gesproken in het Nederlands, Engels en Pools. Stereo.

credits

Regie:
Jan van den Berg
Cast:
Jan Decleir, Joanna Furmaga, Frank Rigter, Karoline Wajda, Andrzej Zarnecki, Jan Jurewicz, Lech Dyblik, Marian Misiak, Zbigniew Pudzianowski
Productie:
Loran Kuijpers, Joanna Furmaga, Michiko Lodder, Carel Jansen
Camera:
Stef Tydink
Muziek:
Kees Kraakman, Paul Oomens
Jaar:
2000
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Milieufilm, Menselijke relaties
Landen:
Nederland


op televisie
0 uitzendingen

Taming the Floods (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer