Sôseiji

1999, Shinya Tsukamoto, 84 minuten

Japan 1999. Horror van Shinya Tsukamoto. Met o.a. Masahiro Motoki, Yasutaka Tsutsui, Akaji Maro, Renji Ishibashi en Shiho Fujimura.

VPRO Cinema

Yukio Daitokuji (Motoki) is een jonge dokter die samen met zijn vrouw Rin (Ryo) en zijn ouders in een van de betere buurten van Tokio woont. Yukio en Rin zijn pasgetrouwd en gelukkig, ook al lijdt Rin aan geheugenverlies, waardoor haar verleden een gesloten boek blijft. Het gevoel dat iemand hen gadeslaat werpt een schaduw op hun geluk. Dit gevoel slaat om in verschrikking als een in lompen geklede vagabond Yukio's ouders op beestachtige manier vermoordt. Kort daarop wordt Yukio aangevallen door een man die als twee druppels water op hem lijkt. Zijn aanvaller laat hem achter in een leegstaande waterput om hem te verhongeren. Vervolgens neemt hij beetje bij beetje het leven van de dokter over. Een sombere griezelthriller vol spookachtige beelden, die baadt in een angstaanjagende sfeer. Tsukamoto filmt hier in een heel andere stijl dan in zijn cultklassieker TETSUO, maar zijn fascinatie voor woede en wraak in zijn meest extreme vorm vinden we toch ook nu terug. Een bizarre, vreemde film die niet iedereen zal aanspreken. Tsukamoto schreef het scenario samen met Edogawa Rampo. De regisseur zelf was verantwoordelijk voor de fotografie. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Shinya Tsukamoto
Cast:
Masahiro Motoki, Yasutaka Tsutsui, Akaji Maro, Renji Ishibashi, Shiho Fujimura, Tadanobu Asano, Maro Akaji, Fujimura Shiho, Tsutsui Yasutaka, Ryô
Scenario:
Shinya Tsukamoto
Productie:
Futoshi Nishimura, Toshiaki Nakazawa, Yasuhiko Furusato
Camera:
Shinya Tsukamoto
Muziek:
Chu Ishikawa
Geluid:
Shibasaki Kenji
Art direction:
Sasaki Takashi
Montage:
Shinya Tsukamoto
Jaar:
1999
Alt. titels:
Gemini, Soseiji
Genres:
Horror, Mysterie, Actiefilm
Landen:
Japan


op televisie
0 uitzendingen

Sôseiji (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer