Verenigd Koninkrijk/​Nederland/​Denemarken 2008. Documentaire van Weijun Chen.

VPRO Cinema

Weijun Chen heeft al eerder laten zien dat hij in staat is heel toegankelijke films over China te maken. Ditmaal reist hij af naar het grootste restaurant van de wereld. The West Lake (Xihulou) Restaurant in Changsha is de locatie waar we door middel van het personeel, de koks, de gerechten en de gasten meegenomen worden in het hedendaagse China. 800 werknemers verzorgen 5000 diners per dag. Alles is zeer efficiënt georganiseerd en de druk is hoog om een perfecte maaltijd te serveren. In elk deel (of in elk deel van de film/tv-versie) staan een aantal mensen en een gerecht centraal. We volgen de voorbereidingen en de uiteindelijke evenementen: een bruiloft, een verjaardag, een doopfeest en de viering van het vijfjarig bestaan van het restaurant. Een bijzonder en vermakelijk kijkje in de keuken.

credits

Regie:
Weijun Chen
Jaar:
2008
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Voedsel, Koken
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken